1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екоминистерството прекратява договора с фирмата, започнала да строи незаконно в резервата "Ропотамо"

Екоминистерството прекратява договора с фирмата, започнала да строи незаконно в резервата "Ропотамо"

Това съобщи зам.-министърът на МОСВ Евдокия Манева на пресконференция

Екоминистерството прекратява договора с фирмата, която започна да строи незаконно в резервата "Ропотамо", съобщи зам.-министърът на МОСВ Евдокия Манева на пресконференция.

По-рано днес от фирмата концесионер "Венис Марина" разпратиха прессъобщение до медиите, в което твърдят, че не изливат бетон, а правят само освежителен ремонт.

"Заявяваме, че изнесените в медиите факти не отговарят на истината. Това бе установено и от проверките на контролните органи в лицето на община Приморско, Областна управа- Бургас и РИОСВ – Бургас. Във връзка с подготовката на туристическия сезон, фирмата-концесионер “Венис Марина” предприе почистване на района и обновяване на съществуващата материална база. Всички дейности, които са предприети са в съответствие с нашите задължения, регламентирани в концесионния договор", заявиха от фирмата.

Според управителя Здравко Казаков липсата на нарушения е установена от проверките на контролните органи в лицето на община Приморско, Областна управа - Бургас и РИОСВ – Бургас.

Както стана ясно в понеделник след сигнали за строеж в резервата вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева нареди спешна проверка на място от екипи на ДНСК и РИОСВ-Бургас. Тя установи изграждане без строителни книжа на дървена конструкция – колони и греди на мястото на заведение за обществено хранене в резервата, което е било в режим на търпимост.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.