1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Експертите от РИОСВ- Хасково извършиха 109 проверки през октомври

Експертите от РИОСВ- Хасково извършиха 109 проверки през октомври

Обект на проверките са изпълнението на условията от разрешителните за заустване и изправността на пречиствателните съоръжения

Експертите от РИОСВ – Хасково провериха през октомври 107 обекта. Извършени са 109 проверки и са дадени 63 предписания за отстраняване на допуснати нарушения. Съставени са 5 акта и са наложени 3 санкции. От наложени санкции и наказателни постановления, включително от предишни периоди, са постъпили 14 451 лв.

Акцент в работата на РИОСВ – Хасково през октомври са проверките с цел установяване на лица, извършващи продажба на авточасти втора употреба без разрешение за дейности по разкомплектоване на излезли от употреба МПС, съгласно разпоредбите на Закона за управление на отпадъците, в резултат на които са установени 7 незаконни автоморги, подлежащи на санкциониране. През месеца приоритетно бяха извършени проверки на винарски изби и ракиени казани, предвид кампанията по приемане на грозде през периода. Обект на проверките са изпълнението на условията от разрешителните за заустване и изправността на пречиствателните съоръжения.

През отчетния период са съставени са 5 акта на физически лица, три от които за извършване на дейности с отпадъци от черни и цветни метали без разрешителни и две за нерегламентирано третиране на излезли от употреба МПС. Наложени са и 3 санкции на винарски изби и ракиен казан за наррушения по Закона за водите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.