1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Европейска нощ на прилепите и в Стара Загора

Европейска нощ на прилепите и в Стара Загора

Събитието се организира от "Зелени Балкани" и Спелеолклуб "Саламандър"

На 11 октомври - вторник, в Градската градина под липите - от 16 до 20 часа, може да се включите в Европейската нощ на прилепите. Настоящата 2011 г. е Международна година на прилепите, а Европейската Нощ на прилепите се отбелязва в над 30 страни от цяла Европа.

В Стара Загора събитието се организира от "Зелени Балкани" и Спелеолклуб "Саламандър" към ТД "Сърнена гора" с информационна кампания в Градската градина. Ще имате възможността да се снимате в ролята на "най-големия" прилеп на Земята или да видите как би изглеждал човек, ако имаше криле. Ще гледате филми и презентации за прилепите, ще научите интересни факти за потайния им начин на живот. За децата ще има специално подготвени игри, викторина, рисуване, прилепни оригами, прилепни маски и прилепни сладки.

15-тата Европейска нощ на прилепите се отбелязва за първи път с толкова мащабна кампания в страната ни - над 10 града, десетки организации и граждани организират различни инициативи по този повод.

Още за Нощта на прилепите можете да научите тук: http://www.greenbalkans.org/show.php?language=bg_BG&id=1230&cat_id=35. А повече за живота на прилепите http://www.greenbalkans.org/prilepi/index.php?cli_lang=BG .

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.