1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Европейски министри на околната среда настояват ЕК да не се отказва от законодателните си предложения в сферата на екологията

Европейски министри на околната среда настояват ЕК да не се отказва от законодателните си предложения в сферата на екологията

Те отправиха искането си в писмо

Министрите на околната среда на 11 държави - членки на ЕС, призоваха в писмо към Европейската комисия да не се отказва от законодателните си предложения в сферата на екологията. Измежду тях са Франция, Германия и Италия, предаде Europen Voice, цитиран от Дневник.

Министрите изразиха опасения, че има голяма вероятност да бъдат оттеглени предложения за политики за опазване на чистия въздух, ефективното използване на ресурсите и др.

Обръщението на страните членки идва в отговор на опасенията, че в дневния ред на Жан-Клод Юнкер ще бъде премахването на редица регулации, касаещи политиките за опасването на околната среда. Тези очаквания бяха подсилени от изказване на зам.-председателя на комисията Франс Тимерманс, в което той намекна за оттегляне на законопроекта за редуциране на използването на пластмасови торбички.

Преговорите между държавите членки и Европейския парламент по законопроектите, застрашени от оттегляне, вече са стартирали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.