1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Форумът "Да спасим планетата" представя най-новите технологии в областта на екологията

Форумът "Да спасим планетата" представя най-новите технологии в областта на екологията

Енергийната ефективност и управление на отпадъците обсъждат на световно изложение в София над 80 лектори от Европа, Северна Америка и Азия

Енергийната ефективност и управление на отпадъците обсъждат на световно изложение в София над 80 лектори от Европа, Северна Америка и Азия. В рамките на форума "Да спасим планетата", който завършва днес, са представени най-новите технологии в областта на екологията, информира БНТ.

Последната новост в областта на екологията и опазването на околната среда е соларен самолет, задвижван от слънчева енергия. Това е единственият самолет в света, които не използва изкопаеми горива. Проектът е финансиран и разработен от Солвей. До момента самолетът е извършил един 24-часов полет, а крайната му цел е да направи околосветско пътешествие.

Друго средство за придвижване, което е на същия принцип, е енергоефективен четириместен автомобил, снабден с батерия, която осигурява придвижване на ток от 50 до 80 км. Като следваща последна техника на пазара за битови отпадъци е модерна машина, която отделя от общия поток на отпадъка рециклеруеми суровини.

Проблемите на околната среда са сред най-сериозните, пред които се изправя днес човечеството. Минималното, което можем да направим е да изгасваме лампите си, да ходим пеша и да изхвърляме боклука разделно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.