1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Фотоконкурс „Птиците на твоя прозорец“

Фотоконкурс „Птиците на твоя прозорец“

Снимка:

Той е част от кампанията „Зрънце любов“, чиято цел е подхранване на пойните птици през зимата

Фотоконкурс „Птиците на твоя прозорец“ организира БДЗП. Желаещите да се включат трябва да направят хранилка за птици, да я снимат и изпратят. Причината- популяризиране поставянето на хранили, защото това е лесен и ефикасен метод да помогнем на пернатите през зимата.

След като бъде поставена, трябва да се отбележи на специалната интерактивната карта, на която може да видите колко хора подават ръка на пойните птици в студа из цялата страна. „В тези студени зимни дни малките птици, които остават у нас имат нужда от допълнителна храна, за да запазят телцата си топли и да оцелеят. Най-подходяща за тази цел е храната, богата на мазнини като суровия слънчоглед“, казват от БДЗП.

Снимките могат да бъдат изпращани до 20 февруари 2017 г. на адрес radiofamilypr@gmail.com заедно с име, възраст, населено място и телефон за обратна връзка. Може да участвате с до 3 снимки.

Наградите, осигурени от БДЗП, са декоративна къщичка, книжката „Птиците в градината“ и календар на БДЗП за 2017 г. Печелившите ще бъдат определени чрез жребий. Всички снимки ще бъдат качени на фейсбук страниците на БДЗП.

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.