1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Голяма част от язовирите в Ловешка област функционират в аварийни условия

Голяма част от язовирите в Ловешка област функционират в аварийни условия

Това е констатирано по време на разширено заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия

Голяма част от язовирите в Ловешка област функционират в аварийни условия, което ги прави опасни при възникване на бедствия. Това е констатирано по време на разширено заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия, съобщават от областната администрация, цитирани от БТА.

По време на направените проверки от междуведомствената комисия за състоянието на водоемите в областта са съставени 29 констативни протокола със съответните задължителни предписания по тях. Изпълнението на предписанията ще бъде проверено от комисията след изтичане на дадените срокове.

На онези, които не са се съобразили с тях, ще бъдат наложени съответните административни санкции. За състоянието на проводимостта на речните корита, на защитните диги и съоръжения са издадени пет констативни протокола.

За отстраняването на проблемите са дадени предписания на кметовете, а тези участъци, които преминават извън територията на населените места, са включени в програмата за планово почистване на речните корита. Най-често срещаните нарушения са неизправни изпускателни кранове, основни и резервни, деформирани стени, такива по които са прокарани пътища, затлачени преливници.

Областният управител е утвърдил актуализиран списък с потенциално опасните водни обекти за 2012 г., които ще бъдат под особен контрол от страна на областна администрация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.