1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. "Градина за хората и птиците" ще бъде открита в София

"Градина за хората и птиците" ще бъде открита в София

Това съобщиха от Българското дружество за защита на птиците

"Градина за хората и птиците" ще бъде открита на 6 октомври, около гробницата на Александър Първи Батенберг, на столичния булевард "Васил Левски". Това съобщиха от Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/.

Откриването ще се състои в рамките на Европейските дни на птиците - 6 и 7 октомври. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

Храстите и дърветата в градината са почистени и подрязани, възстановени са бордюрите, площите са прекопани и обогатени с биотор, засята е и нова тревна покривка. С нова настилка са постлани алеите за разходка, ремонтирано е и осветлението в градината.

Поставени са табелки с имената на 15-те дървесни вида, които осигуряват дом за птиците и чист въздух и прохладни места за отмора на гражданите. Присъстващите на откриването ще участват в поставянето на къщички за птици, различни видове хранилки, бани и поилки.

БДЗП ще направи всичко възможно, за да осигури по-нататъшно стопанисване и грижа за градината. Доброволци на дружеството ще подхранват птиците през предстоящия зимен сезон. Градината и паметникът могат да се посещават всеки работен ден между 10,00 и  17,00 часа, входът е свободен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.