1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Грийнпийс иска забрана на рекламите за месо

Грийнпийс иска забрана на рекламите за месо

В цената на месото не са включени вредните последствия за околната среда

За пълна забрана на рекламите за месо и месни продукти в Германия настоява природозащитната организация Грийнпийс. Според екоактивистите подобна мярка е съвместима с европейското законодателство.
 
"Потребителите непрекъснато се сблъскват с реклами за месо, които ги подмамват с ниски цени, но прикриват действителната цена на консумацията на тези продукти", изтъкват екоактивистите. Според тях спирането на рекламите ще помогне да се намали потреблението на месо и ще даде голям принос в борбата срещу глобалното затопляне и изчезването на биологичното разнообразие.
 
В цената на месото не са включени вредните последствия за околната среда, климата и здравето на хората, произтичащи от животновъдството, казват от Грийнпийс. Те призовават германското правителство да предприеме активни мерки.
 
Консерваторите в германския парламент реагират остро на призива. Според десни депутати една забрана би нарушила принципите на пазарната икономика, тъй като представлява непозволена намеса в предприемаческата дейност. Особено за свиневъдите в Германия подобна мярка ще бъде фатална, тъй като страната е третият най-голям износител на свинско месо в света. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.