1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Индустрията във Великобритания се бои от климатичните регулации

Индустрията във Великобритания се бои от климатичните регулации

Отнася се за новите изисквания за намаляване на емисиите на парникови газове, които ще бъдат наложени в ЕС от 2012 г.

Фирми от британската тежка индустрия се противопоставят на новите климатични регулации, съобщи "Гардиън" цитиран от dnevnik.bg.

Техни представители се опасяват, че в близките десет години от британската тежка индустрия може "да не е останало кой знае колко" и няма да има кой да произведе технологиите, необходими за борбата с климатичните промени.

Отнася се  за новите изисквания за намаляване на емисиите на парникови газове, които ще бъдат наложени в ЕС от 2012 г. Те ще влязат в сила със започване третата фаза на Европейската схема за търговия с емисии (2013 – 2020 г.). Схемата важи в целия Европейски съюз, но ефектът й във Великобритания ще е по-силен заради решимостта на правителството да намали емисиите на парникови газове повече от предвиденото за страната. "Ако британската индустрия не може да разработи тези технологии, защото екологичните регулации са я унищожили, те ще трябва да бъдат внесени от страни, които, имат много по-ниски стандарти за енергийна ефективност" - казва Иън Роджерс, директор на UK Steel, асоциация, представляваща интересите на британската стоманодобивна индустрия.

Химическата индустрия на Острова, в която работят 180 000 души, също ще бъде засегната, но като се има предвид, че две трети от химическите компании са мултинационални, преместването на производството е много по-вероятно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.