1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Инициативата "Моят зелен град" събра над 1500 любители на природата

Инициативата "Моят зелен град" събра над 1500 любители на природата

В София, Костинброд и Банкя доброволци засадиха над 120 нови дървета и растения

Над 1500 любители на природата събра петото поредно издание на екологичната и образователна инициатива "Моят зелен град".

В София, Костинброд и Банкя доброволците събраха разделно над 900 чувала отпадъци, боядисаха 150 пейки и детски съоръжения, засадиха над 120 нови дървета и растения и заедно дадоха своя личен пример за опазването на околната среда.

Кампанията се организира от системата на Coca-Cola в България, "Екопак" и Българското дружество за защита на птиците, в партньорство с Министерството на околната среда и водите и Столичната община.

Екоентусиастите от всички възрасти почистиха и облагородиха паркове и централни алеи в София, Костинброд и Банкя. Едновременно с това, те научиха много полезни факти за природата в откритите класни стаи и се забавляваха с любимите си певци, актьори и водещи.

В инициативата се включиха над 500 служители на системата на Cоca-Cola в България и техните семейства. Официален старт на инициативата в Западния парк в София дадоха изпълнителният директор на "Кока-Кола ХБК България" Никос Калайтзидакис, председателят на Българското дружество за защита на птиците Петър Янков, директорът в "Екопак" Евелина Обретенова и главният секретар на Министерството на околната среда и водите Климентина Денева, съобщи Vesti.bg .

В продължение на няколко часа доброволците в парка почистиха Суходолска река и прилежащите площи, събраха отпадъци и сухи листа от главните алеи и боядисаха пейки и детски съоръжения.

Най-големите ентусиасти успяха да извадят повече от 50 гуми от автомобили и камиони. В активностите взеха участие и служители на столичния район "Илинден". Наравно с тях в дейностите се включиха чаровният актьор и певец Орлин Павлов, талантливите актьори Тодор Башиянов и Александър Кадиев и популярната водеща Лара.

Целия материал за петото поредно издание на инициативата "Моят зелен град" четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.