1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Инспектори от РДГ-Пловдив откриха изгубило се семейство в гората

Инспектори от РДГ-Пловдив откриха изгубило се семейство в гората

На 09 март (събота) около 20:00 часа на телефон 112 е подаден сигнал от семейство

Изгубило се тричленно семейство беше спасено при съвместна акция на експерти от Регионална дирекция по горите – Пловдив, полицаи и пожарникари от Асеновград. На 09 март (събота) около 20:00 часа на телефон 112 е подаден сигнал от семейство със 7-годишно дете от град Пловдив, които са се изгубили високо в планината, на близо 1 700 метра надморска височина.

Разхождайки се по пътека от село Манастир към хижа „Преспа”, хората се отклоняват от първоначалния маршрут. Падналият сняг още повече ги затруднява в ориентацията и след близо 3-часово ходене пеша, семейството подава сигнал на спешния телефон. Веднага е сформиран екип от 4-ма горски инспектори, 2-ма полицаи и 2-ма пожарникари и започват издирвателните действия. През цялото време на акцията е поддържан телефонен контакт с изгубилите се. Те са насочени да се върнат назад по стъпките си.

Благодарение на бързата реакция на горските служители и представителите на другите институции, след 3-часово издирване, изгубилите се са открити в местността „Свети Илия”. Семейството е придружено и настанено да пренощува в град Лъки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.