1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изграждането на канализация в град Българово ще стартира до месец юни тази година

Изграждането на канализация в град Българово ще стартира до месец юни тази година

Проектът на стойност над 10 млн. лв. вече е одобрен от ОП „Околна среда“

Изграждането на канализация в град Българово ще стартира до месец юни тази година. Проектът на стойност над 10 млн. лв. вече е одобрен от ОП „Околна среда“ и предстои да започнат процедури по избор на изпълнител на строително-монтажните дейности. Това заяви по време на обсъждането на бюджета зам.-кметът по Европейски политики и околна среда в община Бургас Атанаска Николова, съобщиха от общинския пресцентър.

Освен канализацията, в проекта са предвидени и средства за строителство на частична дъждовна канализация. По този начин ще бъде решен проблемът с наводненията след обилни валежи в най-невралгичните места в града, обясни още Николова. Местни жители се обърнаха към зам.-кмета с молба за съдействие, когато се поставят тръбите на канализацията, да се работи и по водопреносната мрежа.

Кметът на Българово Йордан Йорданов представи в резюме и проекта за саниране на читалището в размер на 100 000 лв., който ще бъде финансиран от Фонд „Козлодуй“. Той изрази удовлетворението си от успешния проект, пилотен за общината, за компостиране на зелени отпадъци, който се реализира в Българово. “Имаме още желаещи домакинства да получат компостери“, обясни кметът.

Местните жители получиха и уверение от управителя на почистващата фирма „Титан Бургас“ Борислав Ангелов, че до 2-3 месеца повредените кофи в Българово ще бъдат подменени с пластмасови. На обществено обсъждане в Българово присъстваха още Веселин Василев, директор на дирекция УКОРС в община Бургас, Павлин Михов, директор на Дирекция “Опазване на околна среда“ в община Бургас, Петко Драгнев, управител на „Бургасбус“, общински съветници.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.