1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изпълнението на нов екологичен проект започват градовете Бургас и Къркларели, Турция

Изпълнението на нов екологичен проект започват градовете Бургас и Къркларели, Турция

Предвижда се въвеждането на механизми за устойчиво управление на отпадъците

Градовете Бургас и Къркларели, Турция, започват изпълнението на нов екологичен проект за изграждане капацитет за управление на биоразградими отпадъци. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Той се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция, 2007CB16IPO008, договор за безвъзмездна помощ No: РД-02-29-140/28.03.2013. Водеща организация е Сдружение за управление на отпадъците - регион Бургас, а партньор е Земеделска Камара - Къркларели. Продължителността на проекта е 12 месеца, а стойността 148 736 евро.

Общата му цел е подобряване качеството на живот в трансграничния регион чрез въвеждане на механизми за устойчиво управление на отпадъците. Като пряк резултат от изпълнението на проекта ще бъдат закупени системи за домашно компостиране, които ще се предоставят на хората в 10 населени места в община Бургас и община Къркларели. Избраните домакинства ще бъдат обучени как да оползотворяват биоразградимите отпадъци. Повишената информираност на населението в трансграничния регион ще спомогне за опазване на околната среда и подобряване качеството на живот.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.