1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Извършиха преглед на техническото и експлоатационно състояние на водните обекти в Сливенско

Извършиха преглед на техническото и експлоатационно състояние на водните обекти в Сливенско

Констатирано е недобро техническо състояние на някои от съоръженията

Есенен преглед на техническото и експлоатационно състояние на водните обекти - язовири, хвостохранилища, шламохранилища, сгуроотвали, ВиК системи, открити рудници, кариери (водоеми и езера) за добив на инертни материали и др. на територията на област Сливен е направила комисия, назначена със заповед на областния управител Марин Кавръков. Комисията е констатирала, че всички потенциално опасни язовири са пълни с безопасно и под безопасното водно ниво, имат свободни обеми за поемане на водни количества при валежи и снеготопене. Констатирано е недобро техническо състояние на някои от съоръженията, за привеждането им в изправност са направени предписания, допълват от Областна администрация - Сливен.

Длъжностните лица от общинските администрации са предупредени ежедневно да координират с кметовете на населени места, в землищата на които има водни обекти, наблюдение на водните нива; общинските администрации са предупредени да вземат мерки относно стриктното спазване на изискванията за експлоатация на водните обекти общинска собственост; постъпилата информация своевременно се изпраща до Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ Сливен, предаде Дарик радио.

Предприети са мерки при необходимост организацията и провеждането на евакуация на населението от застрашените райони да се извърши съгласно утвърдените планове за защита при бедствия на общините.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.