1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. JCB дарява машини за балканските държави, пострадали от наводненията

JCB дарява машини за балканските държави, пострадали от наводненията

Компанията предоставя два багера от модела 3CX на стойност $200,000

JCB дарява машини, за да помогне в почистващите операции в Сърбия и Босна, след като страните пострадаха от най-големите наводнения за последните няколко години. Повече от 50 души са загинали, а десетки хиляди са били принудени да напуснат домовете си.

Компанията обяви, че два багера от модела 3CX, на стойност $200,000, се предоставят незабавно, за да помогнат в почистването и да облекчат усилията. Първата машина е била предадена от JCB дилъра в Босна, Terra BIH, с подкрепата на британското посолство в Сараево. Terra BIH също предоставя  обучение за оператори на 3CX багери, както и сервизни услуги за машините в района.

Председателят на JCB Лорд Бамфорд каза: „JCB има дълга история на подкрепа за страни, засегнати от природни бедствия. Наводненията на Балканите са оставили ужасна унищожителна следа и се надявам машините, изпратени до Сърбия и Босна, да помогнат за бързото връщане към нормалния живот.“

Повече от 3000 свлачища в двете страни са затрупали къщи и пътища. В Сърбия втората JCB машина ще бъде предоставена от дилъра TERRA Serbia и ще бъде пусната в употреба в помощ на Сръбската спешна помощ за изчистването на големи количества кал и отломки, които са обхванали части от страната.

JCB има традиция в подпомагането на страни, засегнати от големи природни бедствия. По-рано тази година компанията даде на Великобритания за наводненията трактори Fastrac на стойност 750 000 паунда и багери-товарачи в операциите по почистването. През 2013-та JCB предостави $500 000 за машини и генератори на Филипините, когато тайфунът Хаян удари островната държава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.