1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кърджали се състезава за „Европейско зелено листо“

Кърджали се състезава за „Европейско зелено листо“

Българската кандидатура е официално приета и изпратена за оценка на екип от 12 експерти

Кърджали ще се състезава с още девет града в Европа за екологичната награда на Европейската комисия „Европейско зелено листо“ за 2016-та година. Българската кандидатура е официално приета и изпратена за оценка на екип от 12 експерти.

Градовете, които се конкурират с българския са: Аоста (Италия), Корнела де Лобергат (Испания), Галуей (Ирландия), Ла Рош сюр Йон (Франция), Миккели (Финландия), Орбасо и Сан Миниато (Италия), Серес  (Гърция) и Строволос (Кипър). Информация за процеса на оценяване се очаква през март. След като бъдат оценени предложенията, журито ще определи част от градовете, които ще трябва да направят презентации през пролетта.

Победителите в „Европейско зелено листо“ за 2016 г. ще бъдат обявени на церемонията по връчване на  другата екологична награда на Европейската комисия – „Европейска зелена столица 2016“ в словенската столица Любляна.

През 2016 г. наградите „Европейско зелено листо“ ще бъдат раздадени за втори път. Носители на наградата за 2015-та са Молет дел Валес, Испания и Вердас, Португалия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.