1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Карнавал на биоразнообразието в Бургас

Карнавал на биоразнообразието в Бургас

Събитието се организира в рамките на проект „Солта на живота“ на БФБ, финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз

За седми път Карнавал на биоразнообразието ще събере в Бургас на открито (26 май 2017 г. от 17:00 часа на лятна сцена "Охлюва") малки и по-големи участници, костюмирани на тема: "Живата природа на България".

Карнавалът се организира от Българска Фондация Биоразнообразие, съвместно с Община Бургас и РИОСВ Бургас и е посветен на честването на 25 години работа на програма LIFE, която подкрепя природата, околната среда и действията по климата и на отбелязването на четвърт век от приемането на Директивата за хабитатите и Натура 2000 мрежата.

За участие в Карнавала са поканени децата от бургаските детски градини и началните училищни класове, които да дефилират с костюми на растения и животни, срещащи се в България, да представят свои авторски творби, кратки сценки, танци и др. Добре дошли са и участници с костюми от рециклирани материали.

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България или характерно местообитание – река, езеро, гора и т.н., за „най-зелен” костюм, за най-ефектно и артистично дефилиране, за най-добра и оригинална изява – пресъздаване на приказка, басня, авторска творба, танц и др. Очакват се разнообразни птици, растения, земноводни, бозайници, риби, насекоми, дори цели екосистеми – блато, река, поляна, горичка… За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.

Карнавалът на биоразнообразието се организира в рамките на проект „Солта на живота“ на БФБ, финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз. Тази година той ще е посветен на честването на 25 години работа на програма LIFE и Директивата за хабитатите и Натура 2000 мрежата.

Организаторите се надяват с общи усилия и тази година Карнавалът да се превърне в един чудесен празник за бургаските деца, на който освен да се забавляват, ще научат и нещо повече за българската природа, за заобикалящата ни среда и за това как да ги опазим.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.