Книжката „Моето Черно море“ беше представена пред ученици в Бургас

Изданието е предназначено за ученици от началните и основни класове в българското училище

Над 150 деца и преподаватели от бургаските училища ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Княз Борис І“, ОУ „П. Р. Славейков“ и Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас“ получиха „Моето Черно море“ лично от авторката й – журналистката от БНТ Цветелина Атанасова. Книжката е издадена с финансовата подкрепа на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерство на околната среда и водите. Изданието съдържа и диск, който илюстрира текстовете. Дни преди отбелязването на Деня на Черно море – 31 октомври, то излезе от печат и беше представено пред ученици във Варна.

В Морското казино беше бургаската премиера на интересната книжка. Авторката увлекателно говори за Черно море, за животинските и растителни видове, които се срещат във водите му, както и начините за опазването им.

Книжката е предназначена за ученици от началните и основни класове в българското училище. Това е първото подобно издание, което може да се ползва и като учебно помагало в извънкласните занимания по човекът и природата и география.

Авторката и книгата й бяха представени от директорката на РИОСВ в Бургас Тонка Атанасова. Гости на събитието бяха представители на общинско предприятие „Чистота еко“ – Бургас и на клуб „Приятели на морето“.

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар