1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Конкурс „Млад приятел на природата“

Конкурс „Млад приятел на природата“

Темата е „Пречистване на отпадъчните води“

Конкурс „Млад приятел на природата“ отганизира РИОСВ- Русе. Той е във връзка с отбелязване Световния ден на водата - 22.03.2017 г., който през настоящата година ще се проведе под мотото „Отпадъчни води“. Организатор е Русенски университет „Ангел Кънчев“.  

Право на участие в конкурса имат ученици в горен, гимназиален курс на обучение от всички училища в страната. Целта- провокиране на интереса на младите хора към проблемите, свързани с управлението на водите и в частност-  методите и средствата за третиране на отпадъчни водни потоци, генерирани в резултат от жизнената дейност на хората и различни икономически и производствени процеси. Ограничение по отношение на използваните софтуерни продукти, материали и техники няма. В презентациите могат да бъдат използвани както собствени снимки и клипове, така и такива, които не са под закрилата на Закона за авторското право.

Участниците могат да се включат в конкурса с индивидуални или колективни разработки. Важно е слайдовете в презентацията да  бъдат максимално 20 броя, като допустимите формати са PPT, PPS, PPTX (Powerpoint), PDF, AVI или MPG. Те могат да бъдат изпращани на електронна поща pmanev@uni-ruse.bg , да бъдат качени в сървър за споделяне на файлове или записани на дигитален носител и изпратени по пощата. Крайният срок за изпращане е 22 март 2017 г. Повече информация можете да намерите ТУК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.