1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Конкурсът „Източните Родопи – вкуси дивата природа” се удължава до 15 октомври

Конкурсът „Източните Родопи – вкуси дивата природа” се удължава до 15 октомври

Снимка:

Пътеписите и фотографиите трябва да представят по един от трите елемента - дива природа, екотуризъм или биоземеделие

Крайният срок на конкурса за снимка и пътепис „Източните Родопи – вкуси дивата природа“ се удължава  с две седмици - до 15 октомври.

Проектът „Новото тракийско злато” организира за трети път конкурс за 1) най-интересния пътепис и 2) най-хубавата фотография от Източните Родопи. Темата и на двете състезания е „Източни Родопи – вкуси дивата природа”. Пътеписите и фотографиите трябва да представят по един от трите елемента на проекта „Новото тракийско злато” – дива природа, екотуризъм или биоземеделие.

Пътеписът трябва да е на български език, в размер до 6 000 знака (без интервали) и илюстриран с най-малко три и най-много пет фотографии (минимален размер 1000 пиксела по дългата страна).

В конкурса за фотографии три е максималният брой кадри, с които може да участва един автор. Всеки кадър трябва да е с минимален размер 1000 пиксела по дългата страна и в jpg- формат. Снимките трябва да се придружени с информация за точното място, където са направени.

Наградите за победителите са:

- За пътепис:

уикенд за двама в Природозащитния център „Източни Родопи“, известен още като Центъра на лешоядите в Маджарово (1), осигурен от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).  Победителят ще бъде избран от петчленно жури от български експерти в НТЗ и представител на БДЗП.

- За фотография:

уикенд за двама в “Дивата ферма“ в с. Горно поле (Община Маджарово), предоставена от собствениците на къщата за гости сем. Василиеви (2). Членове на журито са холандски и български експерти.

Пътеписите и фотографиите на отличените на второ и трето място участници ще бъдат наградени с биологични продукти от Източните Родопи, произведени от производители от мрежата на НТЗ.

Срокът за изпращането на пътеписите и фотографиите е 15 октомври 2013. Изпращайте на: NewThracianGold@gmail.com, като посочвате името си, както и информация за обратна връзка: адрес, е-мейл и телефон.

Отличените пътеписи и фотографии ще бъдат публикувани на сайта на проекта: www.newthraciangold.eu. Снимките ще бъдат използвани в календар на „Новото тракийско злато“ за 2014 година, както и за други материали, популяризиращи Източните Родопи.

Целия материал четете в рубрика Актуално но портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.