1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кризата в строителството спряла сечта на горите в Пампорово

Кризата в строителството спряла сечта на горите в Пампорово

През миналата година няма издадено нито едно разрешение за промяна на предназначението на горски имот

Строителната криза доведе до спиране на процедурите по изключване от горския фонд и изсичане на горски терени заради застрояване, съобщиха от Районната дирекция на горите (РДГ) в Смолян, цитирани от БТА. През миналата година няма издадено нито едно разрешение за промяна на предназначението на горски имот в Пампорово.
 
Процедурите по изключване от горския фонд и промяна на предназначението на гори в Смолянска област рязко намаляха напоследък поради спад в строителството и липсата на нови инвестиционни намерения за застрояване, уточнява заместник-директорът на РДГ инж. Асен Карабов. С новия закон за горите издаването на разрешения за изсичане и застрояване на горски имоти ще става при значително по-усложнени процедури, допълват от дирекцията.

При изграждането на "Цанков камък" са изключени от горския фонд и изсечени 1075 дка държавни и 29 декара частни гори, уточняват от РДГ. В момента продължават процедурите по промяна на предназначението на още горски имоти, попадащи около обходния път на язовира.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.