1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Круиз по делтата на Дунав ще спечели един от участниците в четвъртия поред конкурс "Екомания"

Круиз по делтата на Дунав ще спечели един от участниците в четвъртия поред конкурс "Екомания"

Победителите ще бъдат обявени на 29 юни - Международния ден на река Дунав, във Vesti.bg

Круиз по делтата на Дунав ще спечели един от участниците в четвъртия поред конкурс "Екомания", организиран от Vesti.bg в партньорство с Кока-Кола ХБК България и Българското дружество за защита на птиците.

Победителят в конкурса ще може да посети Вилково, последното градче преди устието на реката, разположено в най-пълноводния ръкав Килия, и наричано "Венеция на Делтата", заради мрежата от канали, които го пресичат.

Регламентът за участие в конкурса включва идеи, описани в обем до 1000 символа, до 26 юни по следните теми:

Птица-символ на река Дунав и как да я превърнем в запазена марка – коя птица свързвате с реката и какво я прави толкова специална, че да бъде символ на Дунав, как избирането на птица-символ на Дунав може да се превърне в популярен знак, който да помага за привличането на туристи, инвеститори и др.

Моето любимо място край река Дунав: как да го запазим и развием – разкажете за Вашето любимо място край реката и споделете идеи как да го запазим и развием.

Екотуризъм: опознай непознатия Дунав, за да го обикнеш – предложете идея за развитие на различни варианти или форми на екотуризъм по реката - от разработването на веломаршрути до използването на съвременните информационни технологии и смарт устройства (например електронен пътеводител, сайт или мобилно приложение с информация за интересни места, кътчета за отдих, хостели, обитания на птици и др.).

Живот по Дунавски: минало и бъдеще - Река Дунав е известна и с културното си богатство и традиционния местен поминък. По цялото поречие има огромен брой останки от древни цивилизации, които показват заселването по реката още от древността. От тогава датират характерни единствено за района местни поминъци, които са много интересни и атрактивни и до днес. За голяма част от населението по реката този поминък е начин на живот и препитание. Колоритният бит и култура могат да бъдат интересна атракция за посетителите и туристите, те могат да носят и различни други ползи – дайте идеи.

Читателите на Vesti.bg ще могат да гласуват за всяка от идеите и така ще определят 20-те най-добри от тях. Жури ще излъчи победителите, които ще получат награди.

Голямата награда е осигурена от Кока-Кола ХБК България. Поощрителните награди, осигурени от БДЗП, са книга-албум на BirdLife International - "People and Birds" и най-новото издание на дружеството - "Полеви определител на птиците", който ще ви помогне да се научите да разпознавате пернатите.

Победителите ще бъдат обявени на 29 юни - Международния ден на река Дунав, във Vesti.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.