1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Купувайте слънцезащитни кремове, неизпитвани върху животни

Купувайте слънцезащитни кремове, неизпитвани върху животни

Това призовава организацията за защита на животните "Четири лапи"

Докато летовниците се готвят за своята лятна почивка у нас или в чужбина, хората да се замислят, преди да добавят слънцезащитен крем, изпитван върху животни, в пазарската си чанта, призовава организацията за защита на животните "Четири лапи".

Изпитването на козметика върху животни вече е забранено в рамките на ЕС, но "Четири лапи" съветва потребителите да внимават и да избягват компании, които все още правят лабораторни опити с мишки, плъхове, зайци и пр.

Експертът от "Четири лапи", Мари-Клеър Макинтош, обяснява: Когато опаковате багажа за почивката си, избирайте крема против слънце с мисъл за животните! На пазара има безброй козметични продукти, които правят пазаруването по-лесно от всякога за потребителите. Ние препоръчваме те да избират слънцезащитни кремове на компании, които са поели ангажимента да не провеждат или поръчват тестове върху животни. Тези компании са сертифицирани с логото със скачащото зайче. Сред тях са световни марки като Marks & Spencer, Urban Decay и други, отбелязва БГНЕС.

След дълга кампания на "Четири лапи" и други организации, продажбата на козметични продукти, изпитвани върху животни, бяха забранени в рамките на ЕС. За жалост, производителите на известни марки все още изпитват съставките си в други части на света, където такава забрана няма – като САЩ, Китай и Япония. Освен това изпитването на химикали за други цели върху животни продължава да е законно в ЕС. Така съществува рискът, че вещества, изпитвани в качеството си на почистващи препарати или храна, могат да се озоват в козметични продукти.

Бъдете състрадателни това лято и купувайте слънцезащитни кремове и козметика само от компании, които не подкрепят изпитването върху животни, призовават природозащитниците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.