1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Мащабен проект за подобряване на ВиК сектора стартира в Червен бряг

Мащабен проект за подобряване на ВиК сектора стартира в Червен бряг

Финансирането от Кохезионен фонд е 18 654 365,30 лв.

Кметът на община Червен бряг Павлин Фильовски организира встъпителна пресконференция за запознаване на обществеността с целите на проект "Подобряване и изграждане на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в град Червен бряг" за предоставяне на безвъзмездна помощ, по ОП „Околна среда 2007 - 2013", чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България, съобщи Дарик радио.

Целта на общината е чрез осъществяването на проекта да се реши един дългогодишен проблем във ВиК сектора на град Червен бряг, като се изгради устойчива система за отвеждане на отпадъчните води на града, да се повиши качеството на съществуващите ВиК услуги и същевременно с това да се намали отрицателното въздействие на заустваните отпадъчни води в река Искър.

Проектът предвижда подобряване на водния цикъл на града - пречистване и снабдяване с питейна вода и отвеждане и пречистване на отпадната вода. Интегрираната инвестиционна програма на проекта е подготвена с оглед на съществуващото положение на водоснабдителната и канализационната система на града и идентифицираните проблеми, налагащи незабавна техническа намеса и конкретни действия, необходими за подобряване на екологичната инфраструктура.

Бенефициент по проекта е община Червен бряг, финансирането от Кохезионен фонд е 18 654 365,30 лв., националното съфинансиране е 4 663 591,32 лв. Община Червен бряг участва с 895 433, 64 лв., с което общата стойност на поекта възлиза на 24 213 390,26 лв. Крайният срок за приключване на дейностите по проекта е 31 декември 2014 г.

Встъпителната пресконференция ще се проведе на 14 декември от 11:00 часа в Ритуалната зала в град Червен бряг.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.