1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Международен еко форум "Зелени калкани"

Международен еко форум "Зелени калкани"

Това е място за обмяна на идеи и международни практики за опазване на околната среда, чрез средствата на изкуството и културата

На 17 март 2016 г., четвъртък, в София ще се състои международният еко форум „Зелени калкани”. За ден представители на неправителствени организации, артисти, еколози и журналисти ще обсъдят възможностите за междусекторни сътрудничества между съвременното изкуство, екологията и образованието; ролята на градската среда в съвременната еко система; и формирането на гражданско съзнание и екологична чувствителност като път към по-„здрав” свят и красива природа.
 
Специален гост на събитието ще бъде Мириам ван Далум, експерт-еколог на Норвежкия институт за изследване на природата.

Към събитието ще се включат още Каридад Мартинез и Хосе Мануел Луна от Inercia Digital S.L. Гостите от Испания ще представят някои курсове, които създават, за да адресират специфичните нужди на свои клиенти от малки и средни предприятия и предприемачи в областта на електронния бизнес, уеб-предприемачеството и он лайн ученето.
 
По време на форума ще се състои премиерата на късометражния филм „Зелени калкани”. Той документира моменти от едноименния проект „Зелени калкани”, който през 2016 г. преобрази 5 училищни стени в София, Враца, Русе, Бургас и Благоевград. Цел на проекта бе със средствата на визуалното изкуство да привлече вниманието и повиши екологичната грамотност на най-малките жители на града и техните родители, отговорни за бъдещото хармонично съществуване между човека и природата.
 
Форумът е място за обмяна на идеи и международни практики за опазване на околната среда, използвайки средствата на изкуството и културата.
 
“Зелени калкани” е инициатива на фондация “За Оборище” и графити екипа на 140ideas (yeto, teleto, JRMN) & Glow и се изпълнява в партньорство с Българско дружество за защита на птиците, Сдружение за дива природа “Балкани” и Норвежки институт за изследване на природата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.