1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Борислав Сандов ще участва в кръгла маса за чистотата на Черно море във Варна

Министър Борислав Сандов ще участва в кръгла маса за чистотата на Черно море във Варна

Ще бъде обсъдена вероятността от предстоящи рискове за българската акватория

По инициатива на вицепремиера по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, на 14 април 2022 от 10:00 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Варна, ще се проведе кръгла маса на тема „Чистотата и безопасността на Черно море в контекста на военните действия в Югоизточна Украйна“.

От страна на Министерството на околната среда и водите ще присъстват представители на Изпълнителната агенция по околна среда, Националн институт по метеорология и хидрология, Регионалната инспекция по околна среда – Варна и Басейнова дирекция “Черноморски район”.

На срещата ще присъстват и представители на Българските военноморски сили, Гранична полиция – Варна, Институт по океанология към БАН, Изпълнителна агенция “Морска администрация”, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”, а домакин на кръглата маса ще бъде Областна администрация Варна.

Ще бъде обсъдена вероятността от предстоящи рискове за българската акватория, както и възможностите за превенция, за мониторинг на състоянието, за обмен на данни, за координация на действията и управление на заплахите, свързани с чистотата и безопасността на Черно море в контекста на агресивните военни действия на Русия на територията на Украйна. 

Инициативата на вицепремиера цели постигане на по-добра предварителна подготовка, по-добра постоянна комуникация между институциите, както и ефективно сътрудничество, в случай на необходимост.

В 11:30 часа във фоайето на Областната администрация вицепремиерът ще даде брифинг пред журналисти, ще отговаря на въпроси и ще очертае основните акценти по темата от гледна точка на Министерството на околната среда и водите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.