1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Димов представи пред еврокомисар Вела мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух

Министър Димов представи пред еврокомисар Вела мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух

Следващата работна среща с Европейската комисия по въпроса ще бъде в края на януари

Мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух в България бяха представени  от министъра на околната среда и водите Нено Димов на работна среща с европейския комисар по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела в Брюксел. В срещата участваха зам.-министрите на енергетиката Жечо Станков, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, на икономиката Лъчезар Борисов и зам.-кметовете по екология на София – Йоана Христова, на Бургас – Руска Бояджиева и на Асеновград – Петър Бояджиев.

Министър Димов информира комисар Вела, че мерките са дискутирани и подкрепени на високо политическо ниво на конференцията „Проблеми и решения за подобряване качеството на атмосферния въздух“ през миналата седмица в София. Беше договорено в най-скоро време да бъде изработен график за прилагането им. 

Следващата работна среща с Европейската комисия по въпроса ще бъде в края на януари. Проблемът ще бъде дискутиран и на конференция за екоиновации и чистота на въздуха под патронажа на Българското председателство през февруари в София. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.