1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Ивелина Василева и комисар Кармену Вела обсъдиха приоритетите на новата ОП „Околна среда“

Министър Ивелина Василева и комисар Кармену Вела обсъдиха приоритетите на новата ОП „Околна среда“

Европейските министри по околна среда с позиция за намаляване на потреблението на найлонови торбички

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева разговаря с комисаря по околната среда и морските дейности и риболова Кармену Вела. Срещата се състоя в рамките на Съвет на министрите по околна среда, който се провежда в Брюксел.

Двамата обсъдиха възможностите за тясно сътрудничество между службите на Комисията и Министерството на околната среда и водите (МОСВ), свързани с прилагане на политиката по околна среда и желанието от българска страна да стартираме Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020“, така че да бъде осигурен плавен преход от старата към новата програма.

Кармену Вела изрази задоволство, че Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020“ обхваща секторите води, отпадъци, природа, както и двете нови приоритетни оси – качество на въздуха и превенция на управление на риска от наводнения и свлачища.

По време на заседанието на Съвета министър Ивелина Василева защити позицията за намаляване на потреблението на леки пластмасови (найлонови) торбички и въвеждането на европейска система за мониторинг, докладване и верификация на корабните емисии на въглероден диоксид.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.