1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Караджова ще участва в откриването на форум „Топлоенергетика и климат”

Министър Караджова ще участва в откриването на форум „Топлоенергетика и климат”

Снимка:

Основната цел на форума е да анализира състоянието на вредните емисии в атмосферата

Министър Нона Караджова ще приветства участниците в енергийния форум „Топлоенергетика и климат” по време на официалното му откриване на 13 май 2010 г., четвъртък, от 9,30 часа, в хотел Шератон. Организатори на форума са списание „Енергиен наблюдател” със сътрудничеството на Делойт България и Черноморски регионален енергиен център. Събитието се осъществява с подкрепата на Министерство на околната среда и водите и Дипломатически институт към Министерство на външните работи. Основна му цел е да анализира състоянието на вредните емисии в атмосферата, отделяни от въглищните централи в региона на Югоизточна Европа (ЮИЕ), и да потърси технологични решения за постигането на целите на Европейския съюз за намаляване на въглеродните емисии и смекчаване на ефекта от въгледобива и електропроизводството върху околната среда. Ще участват представители на държавната администрация, компании от енергийния сектор, експерти и учени от Европа и САЩ.

Заместник-министър Евдокия Манева ще представи националната политика за изменение на климата след откриването на форума, от 11,10 часа, в рамките на работна сесия на тема „Климатичният диалог в очакване на 16-ата среща на ООН по въпросите на климата в Мексико”.

На 14 май, петък, от 9,00 часа работната програма ще продължи със сесия на тема „Търговия с емисии. Влияние на финансовата криза и климатичните действия върху крайните цени на електроенергията”, в рамките на която Миля Димитрова, директор на дирекция „Политики по изменение на климата” в МОСВ, ще презентира механизмите за търговия с емисии в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.