1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Карамфилова и посланикът на Германия Ирене Планк обсъдиха проекти за двустранно сътрудничество в областта на околната среда

Министър Карамфилова и посланикът на Германия Ирене Планк обсъдиха проекти за двустранно сътрудничество в областта на околната среда

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и посланикът на Федерална Република Германия Н. Пр. Ирене Мария Планк обсъдиха проекти за двустранно сътрудничество в областта на околната среда.

„Високо ценим подкрепата на Германия в рамките на тези проекти. В областта на околната среда сътрудничеството между нашите страни е дългогодишно и много успешно“, каза министър Карамфилова на срещата, провела се днес в МОСВ. Тя отбеляза още, че към настоящия момент се изпълняват проекти, насочени към управление на качеството на атмосферния въздух и контрола на замърсяването на водите. Министър Карамфилова обясни, че с приоритет се работи по въвеждане на депозитната система в България.

Сред темите, обсъдени на срещата, бяха още въвеждане на модела на кръговата икономика, Националният план за възстановяване и устойчивост, кандидатурата на България за домакинство и председателство на 29-та конференция СОР 29 през 2024 г., както и съвместни инициативи за повишаване на осведомеността по въпросите за опазването на околната среда при ученици и младежи.

Министър Карамфилова поздрави посланик Планк за назначаването й, като пожела успехи в изпълнение на приоритетите по време на мандата й.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.