1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще участва в работата на кръгла маса „Образование за околна среда”

Министър Нона Караджова ще участва в работата на кръгла маса „Образование за околна среда”

Снимка:

Събитието ще се проведе днес от 11,00 часа в зала „Сердика” на хотел Шератон

Министър Нона Караджова ще участва в работата на кръгла маса „Образование за околна среда”, организирана съвместно от Министерството на околната среда и водите и Министерството на образованието, младежта и науката. Събитието ще се проведе днес, 22 ноември, от 11,00 часа в зала „Сердика” на хотел Шератон.

В работата на кръглата маса ще участват и заместник-министрите на образованието, младежта и науката Милена Дамянова и на околната среда и водите Евдокия Манева, народни представители, представители на синдикални и работодателски организации, на научните и академичните среди, на бизнеса, на неправителствени организации и училища от цялата страна.

Форумът си поставя за цел чрез открит диалог и обмен на мнения да се обобщи натрупаният опит в областта на образованието за околната среда в българското училище и да бъдат обсъдени нови идеи за образованието за устойчиво развитие и опазване на околната среда. Ще бъдат представени националните възможности и приноса на страната към общоевропейския процес за насърчаване на образованието за устойчиво развитие и създаване у младите хора на устойчив модел за отговорно обществено поведение към околната среда.

Програмата на кръглата маса може да видите тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.