1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще връчи наградите за най-добър проект на участниците в ЕСНО

Министър Нона Караджова ще връчи наградите за най-добър проект на участниците в ЕСНО

Снимка:

Събитието ще се проведе днес от 12,00 часа в зала 103 на МОСВ

Министър Нона Караджова ще връчи наградите за най-добър проект на участниците в ЕСНО - Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която се проведе за първи път в България в периода 17 - 25 ноември 2012 г. от Асоциацията на еколозите от общините в България в партньорство с Министерството на околната среда и водите. Събитието ще се проведе днес, 13 декември, от 12,00 часа в  зала 103 на МОСВ, бул. „Мария Луиза” 22.

ЕСНО се провежда за четвърти пореден път в рамките на Европейския съюз като част от политиката за намаляване на отпадъците в държавите членки. Целта на този общоевропейски процес е да насърчи страните за  устойчиви действия за намаляване на отпадъците, да популяризира добри практики и да промотира промяна в потребителското поведение на гражданите. Резултатите от проведената Европейска седмица за намаляване на отпадъците в България и конкурса за най-добър проект ще бъдат представени от Николай Сиджимов, изпълнителен директор на Асоциацията на еколозите от общините в България.

По време на кампанията 67 общини, организации и институции от страната се състезаваха с проекти за намаляване и предотвратяване образуването на отпадъци. След селекция на проектите от специално назначено жури бяха излъчени победители в пет категории.

След церемонията по връчването на призовете министър Нона Караджова ще представи разработването на Национална програма за предотвратяване образуването на отпадъци, която се разработва като част от Националния план за управление на отпадъците за периода 2014-2020 г. Крайният срок за приемане на документа е декември 2013 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.