1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще вземе участие във втория годишен форум "Зелена икономика"

Министър Нона Караджова ще вземе участие във втория годишен форум "Зелена икономика"

Снимка:

Събитието е на 24 април 2012 г. в хотел "Шератон" в столицата

Министър Нона Караджова ще вземе участие във втория годишен форум "Зелена икономика", организиран от вестник "Капитал" в партньорство с Българска фотоволтаична асоциация. Тя ще приветства участниците във форума по време на официалното откриване заедно с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Събитието е на 24 април 2012 г., вторник, от 9,00 часа, в хотел "Шератон" в столицата.

Министър Караджова ще направи презентация в рамките на първия дискусионен панел, посветен на политиките и финансирането в полза на зелен икономически растеж от европейските структурни фондове за новия програмен период (2014-2020 г.).

Форумът "Зелена икономика" се утвърди като успешна платформа за дебат, обмен на опит и добри практики между различните нива на управление, бизнеса, неправителствените организации и обществеността. Акценти в дискусията ще са успешните устойчиви бизнес практики и решения за устойчиво развитие, пазарът на въглеродни емисии и как бизнесът може да печели от търговия с въглеродни квоти.

Участниците ще търсят общи решения за намаляване на парниковите емисии чрез използване на по-малко природни ресурси, създаване на по-малко отпадъци и тяхното рециклиране, създаване на "зелени" работни места и други.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.