1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова участва в международна конференция за климата в Дърбан

Министър Нона Караджова участва в международна конференция за климата в Дърбан

Снимка:

България се е ангажирала да даде своя принос в усилията на Общността за 20% намаляване на емисиите към 2020 г.

Приключи първата седмица от 17-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата (РКООНИК) и 7-ата среща на страните към Протокола от Киото (ПК), които се провеждат в град Дърбан, Южна Африка, от 28 ноември до 9 декември 2011 г.

Целта на конференцията е да се постигне напредък по отношение на проекта за ново споразумение за глобални мерки за справяне с последствията и предотвратяване на изменението на климата, след изтичане на Протокола от Киото в края на 2012 г. Тя се провежда във формат пленарни сесии и дискусии във формални и неформални групи, като първата седмица беше посветена на финализиране на експертно ниво на проекторешения по ключови въпроси от преговорите.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще участва като ръководител на българската делегация във високия сегмент, който ще се проведе в периода 6-9 декември 2011 г. Пред министрите и ръководителите на делегации ще бъдат представени резултатите от преговорните сесии и постигнатите споразумения през 2011 г. Министрите ще търсят политически компромиси и решения с оглед постигането на напредък в решаване на конфликтните въпроси и постигане на глобално споразумение за смекчаване изменението на климата, адаптация към неговите последствия и сближаване на позициите на развити и развиващи се страни.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.