1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Попов връчи наградите за инвеститор в околната среда на Българския форум на бизнес лидерите

Министър Попов връчи наградите за инвеститор в околната среда на Българския форум на бизнес лидерите

„Инвестициите в бизнеса и технологиите помагат да се развиваме в устойчива посока“ - с това послание министърът на околната среда и водите Юлиян Попов връчи наградите на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) в категория „Инвеститор в околната среда“ на церемония на 19 март в София за обявяване на победителите в Годишните награди за отговорен бизнес за 2023 г.

Министър Попов поздрави организаторите на престижния конкурс, който eжегодно от 2003 г. насам насърчава добрите ESG практики и популяризира корпоративните програми с най-голям принос за опазването на околната среда.

Връчвайки наградите, той се обърна към отличените инвеститори в околната среда с думите: „Изключително много вярвам в бизнеса, изключително активно работя с индустрията и ще продължавам да работя.“ Победител в категорията е „Фуудобокс“ (FoodObox) за мобилното си приложение, което се бори с хранителното разхищение. Втора награда беше връчена на „Солвей Соди“ за инициативата „Пътна карта за екологично и устойчиво развитие на Солвей Соди“ и трета награда - на „Кока-Кола Хеленик Ботлинг Къмпани“ (Coca-Cola HBCB) за инициативата „Моят зелен град“.

В 21-то издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност се състезаваха 126 корпоративни инициативи с кауза разделени в 7 категории, като 82 са кандидатствалите компании. Целта на БФБЛ e да насърчи добрите практики на ангажираност с обществени каузи и да популяризира корпоративните инициативи с най-голямо въздействие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.