1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Сандов издаде заповед за активиране на оперативните звена към Басейновите дирекции заради предстоящите валежи

Министър Сандов издаде заповед за активиране на оперативните звена към Басейновите дирекции заради предстоящите валежи

Снимка:

През следващото денонощие под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон да се създаде интензивна валежна обстановка

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околмната среда и водите Борислав Сандов нареди създаване на организация заради метеорологичната прогноза за очаквани обилни валежи. Министърът издаде заповед за активиране на оперативните звена към Басейновите дирекции, промяна в графика на язовири и информиране на всички компетентни органи.

През следващото денонощие под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон да се създаде интензивна валежна обстановка. На места в Западна и Южна България и Предбалкана количествата валежи ще достигнат до 30-50 mm, локално в Родопската област и Ихтиманска Средна гора - около 80-100 mm. Подробна метеорологична прогноза е публикувана на сайта на министерството, както и на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Според прогнозите, рискът от наводнения, свлачища и други бедствия е голям.

Препоръчваме на гражданите да вземат предвид прогнозите на синоптиците за възможни опасни явления, които биха могли да настъпят утре и през следващите два почивни дни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.