1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Сандов проведе среща за партньорство със студентските съвети

Министър Сандов проведе среща за партньорство със студентските съвети

Двете страни разговаряха за възможностите за съвместно провеждане на инициативи

Участието на студентите в инициативи и кампании с екологична насоченост и за адаптация към климатичните промени обсъди министърът на околната среда и водите Борислав Сандов на среща с председателя на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Даниел Парушев и представители на организацията.

Двете страни разговаряха за възможностите за съвместно провеждане на инициативи, на които да бъдат представени усилията на МОСВ за запазване на околната среда и ограничаване на вредните емисии. Министърът коментира със студентите въвеждането на нискоемисионни зони в София и включване на Студентски град в такава зона, както и необходимостта да бъдат изградени два буферни паркинга в района. Студентите защитиха пред министъра необходимостта от репатриране на автомобили извън движение, които се намират на територията на района, както и за поддържане на чистотата в градската среда. Борислав Сандов информира, че и в Студентски град се планира поставянето на вендинг машини за отпадъци.

Даниел Парушев го запозна министъра с проблемите на обучението в електронна среда и поиска подкрепа за връщане на студентите в университетите. Бяха обсъдени и възможностите за стажантски програми, с които младите хора да се запознаят отблизо с дейността на МОСВ. В края на срещата двете страни се договориха да организират семинар по ключови политики на опазването на околната среда и климатичните промени.

Министър Сандов увери студентите, че в негово лице имат партньор по въпросите, които са в компетентността на МОСВ, и ще проведе разговори с другите отговорни институции в търсене на решения на всички поставени проблеми. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.