1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова се срещна с временно управляващия посолството на Германия в София г-жа Ирене Планк

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова се срещна с временно управляващия посолството на Германия в София г-жа Ирене Планк

Снимка:

Двете страни обсъдиха актуални въпроси, свързани с предстоящата 27-ма Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменение на климата (COP 27)

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова се срещна с временно управляващия посолството на Германия в София г-жа Ирене Планк.

Двете страни обсъдиха актуални въпроси, свързани с предстоящата 27-ма Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменение на климата (COP 27), която ще се проведе в периода 6-18 ноември 2022 г. в Шарм ел-Шейх, Египет.  

Акцент в разговорите беше поставен върху приоритетите на ниво ЕС и изготвянето на общоевропейска позиция за предстоящата конференция. Подчертана беше необходимостта от предприемането на координирани действия на страните за постигане на устойчив резултат на глобално равнище.

Двете страни изразиха готовност за запазване на амбициите за намаляването на емисии на парникови газове и приемане на необходимото законодателство за тяхното изпълнение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.