1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Много европейци не разбират какво се крие зад понятието "биоразнообразие"

Много европейци не разбират какво се крие зад понятието "биоразнообразие"

Снимка:

Това сочи проучване на Евробарометър

Много европейци не разбират какво се крие зад понятието "биоразнообразие" и не се чувстват добре информирани за неговата загуба. Това сочи проучване на Евробарометър, публикувано от Европейската комисия, съобщи пресслужбата на ЕК цитирана от dnevnik.bg

Проучването на Евробарометър показва, че повечето европейци не се чувстват добре информирани за биоразнообразието."Настроения спрямо биоразнообразието" разкрива, че само 38 % от европейците познават значението на термина, докато други 28 % са чували за него, но не знаят значението му.

Повечето европейци усещат, че загубата на биоразнообразие е сериозен проблем, въпреки че не смятат, че те лично биха били засегнати от спада му. На въпроса кои са най-значителните заплахи пред биоразнообразието 27 % са изтъкнали замърсяването, като 26 % са посочили за виновник катастрофите, причинени от човека.

Като основна причина за своето бездействие във връзка със спиране на загубата на биоразнообразие гражданите изтъкват слабата осведоменост за това, което може да се направи по въпроса.

Във връзка с това Европейската комисия стартира кампания с цел да повиши осведомеността за проблема за загуба на биоразнообразие. Кампанията включва уебсайт, видеоклип, действия за популяризиране сред обществеността, улични фестивали и медии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.