1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. "Монтюпе“ отхвърли обвиненията на екоинспекцията в Русе за замърсяване на въздуха

"Монтюпе“ отхвърли обвиненията на екоинспекцията в Русе за замърсяване на въздуха

От ръководството на завода казаха, че са жертва на тормоз

Френският завод „Монтюпе“ в Русе, който получи санкция от половин милион лева от Регионалната екоинспекция за замърсяване на въздуха, отхвърли обвиненията на пресконференция в крайдунавския град. От ръководството на завода казаха, че са жертва на тормоз и са нарочени за „черната“ овца. Междувременно Административният съд в Русе отхвърли жалбата на предприето срещу наложената им санкция.

На базата на три кампании за изследвания на въздуха през последната една година от три акредитирани европейски лаборатории, наети от „Монтюпе“, от предприятието категорично отхвърлиха обвиненията, че замърсяват въздуха на Русе. Още повече че в града имало над 60 предприятия, чиято дейност е свързана с продукти, които също отделят неприятни миризми.

„През последните 6 месеца различни институции, свързани с околната среда, здравето и безопасния труд, бяха във фабриката. Заключението от измерването на РИОСВ за 2016-та е, че нито един количествен или качествен параметър не показва замърсяване.“, каза Микаел Бризон, индустриален директор на „Монтюпе“, цитиран от телевизия Агро ТВ.

Автор: Теодора Узунова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.