1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ готви план за контрол на зоопарковете

МОСВ готви план за контрол на зоопарковете

След одобряването му ще започнат проверките на зоопарковете до колко условията за отглеждане на животните отговарят на нормативната уредба

Изготвя се план за контрола на дейността на зоологическите градини в страната, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. След одобряването му ще започнат проверките на зоопарковете до колко условията за отглеждане на животните отговарят на нормативната уредба, пише econ.bg.

Писма са изпратени до всички зоологически градини в страната, включително и до центровете за защитени видове за предстоящата проверка на екоминистерството. Едно от условията в нормативната уредба е всеки зоопарк да има амбулатория за лечение на животните или сключен договор с ветеринарна клиника, която да извършва контрола.

Столичният зоопарк разполага с лиценз за дейността си, но предстои отстраняването на някои пропуски съобразно изискванията.

"Всякакъв внос на животни, износ на такива животни се съобразява със съответните министерства", уточни директорът.

От зоопарка са се погрижили за храната на животните, за атмосферните условия и разполагат с карантинно отделение. Иванов допълни, че очакват контролната проверка на екоминистерството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.