1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ и СБ ще представят проект на национална програма за подобряване качеството на въздуха

МОСВ и СБ ще представят проект на национална програма за подобряване качеството на въздуха

Проектът съдържа мерки, насочени към намаляване на емисиите и подобряване качеството на атмосферния въздух

Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Световната банка ще представят проект на Национална програма за подобряване качеството на атмосферния въздух (2018-2024 г.) на конференция в четвъртък – 27 септември. Форумът ще се състои от 13:00 часа в „София Хотел Балкан“, зала Сердика.

В събитието се очаква да участват заместник министър-председателят Валери Симеонов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, постоянният представител на Световната банка Фабрицио Дзарконе, представители на държавните институции,  местната власт и неправителствения сектор. 

Проектът на националната програма е разработен въз основа на  споразумение за предоставяне на консултантски услуги между МОСВ и Световната банка в подкрепа на управлението на качеството на въздуха, в сила от 28 декември 2016 г. Проектът съдържа мерки, насочени към намаляване на емисиите и подобряване качеството на атмосферния въздух. Ще бъде представен от експерта по околна среда на Световната банка Самир Акбар и координатора на екипа Ръсел Фрост.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.