1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ одобри инвестиционното предложение за газопровода "Южен поток"

МОСВ одобри инвестиционното предложение за газопровода "Южен поток"

В доклада за ОВОС се посочва, че проектът няма да засегне значително околната среда

Българското министерство на околната среда и водите (МОСВ) публикува одобрението на инвестиционното предложение за газопровода "Южен поток". Това се случва след положителното решение на Висшия експертен екологичен съвет по доклада за въздействие върху околната среда (доклад за ОВОС) за морския газопровод "Южен поток" в България, взето на 24 януари 2014 г.

В доклада за ОВОС се посочва, че проектът няма да засегне значително околната среда, съобщиха от пресслужбата на българското предприятие.

В края на януари стана ясно, че компанията South Stream Transport е подписала договори с трима производители за доставката на общо 75 хиляди стоманени тръби, които ще бъдат положени в морския участък на газопровода “Южен поток“. От споразуменията става ясно, че германската компания Europipe ще достави 50% от тръбите. На второ и трето място по обем на поръчките са руските ОМК и Izhora Pipe с дялове съответно от 35% и 15%.

Договорите, които са на обща стойност от 1 млрд. евро, бяха подписани на официална церемония в централата на South Stream Transport в Амстердам.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.