1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ предоставя находище на минерална вода на община Бургас

МОСВ предоставя находище на минерална вода на община Бургас

„Изворище” ще се управлява и ползва за срок от 25 години

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) предоставя находище на минерална вода „Изворище” на община Бургас за управление и ползване за срок от 25 години, съобщиха от министерството.

От обявения списък с четири находища на минерална вода – изключителна държавна собственост, които могат да бъдат предоставени за управление от общините през 2013 г., в законоустановения срок е подадено само едно заявление - за предоставяне за управление и ползване на находище „Изворище” за срок от 25 години от община Бургас.

Министър Нона Караджова подписа решението за безвъзмездно предоставяне на находището на 18 февруари т.г. От влизането в сила на промените в Закона за водите през 2010 година до момента от общо 102 находища - изключителна държавна собственост, с решения на министъра на околната среда и водите са предоставени 66 находища за минерална вода на 43 общини, отговарящи на законовите изисквания.

Решенията са публикувани на интернет страницата на Министерството на околната среда и водите – www.moew.government.bg, ключова тема „Води”, раздел ”Минерални води”, подраздел „Решения”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.