1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ възобновява подкрепата си за образователната инициатива „Зелена олимпиада“

МОСВ възобновява подкрепата си за образователната инициатива „Зелена олимпиада“

Министър Асен Личев одобри възобновяването на „Зелена олимпиада“, подкрепяна от МОСВ от 2012 до 2019 г. и утвърдена като най-масовата онлайн образователна инициатива, която стимулира децата и младежите да затвърждават знанията си за природата и нейното опазване и допринася за формирането на екологична култура.

За 2021 г. организаторите от „Академика БГ“ предвиждат инициативата да стартира в средата на октомври. Традиционно конкурсът се провежда с финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите.

Инициативата е насочена към ученици от 1-ви до 12-и клас от цялата страна, включително българчета, живеещи в чужбина. Всяка година в нея се включват над 5 000 деца и младежи. За реализацията се създава онлайн платформа, съдържаща тестове в три възрастови групи. Последният въпрос е отворен – пише се кратко есе по зададена тема (въздух, води, отпадъци, флора и фауна, климат и т.н.). От трите възрастови групи се излъчва по един победител и се присъждат три атрактивни за учениците награди.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.