1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. На 8-ми октомври отбелязваме Световния ден на мигриращите птици в Зоологическа градина – София

На 8-ми октомври отбелязваме Световния ден на мигриращите птици в Зоологическа градина – София

Всеки посетител ще има възможност да научи повече за египетския лешояд и за неговото незаменимо значение като чистач в природата, както и за ловния сокол и предизвикателствата пред неговото опазване

На 8 октомври (събота) ще отбележим Световния ден на мигриращите птици в Зоологическа градина – София с фокус върху два емблематични вида мигриращи птици – египетския лешояд и ловния сокол.

Всеки посетител ще има възможност да научи повече за египетския лешояд и за неговото незаменимо значение като чистач в природата, както и за ловния сокол и предизвикателствата пред неговото опазване.

Пред Екологичния център на Зоологическа градина – София организаторите са подготвили инфо точка и щанд с информационни материали, където ще можете да получите информация за всичко, предстоящо през деня.

Програма на деня:

10:00 ч. – Начало

12:00 – 12:30 ч. – Лекция за египетския лешояд, представена от Елица Иванова, БДЗП – пред волиерата на египетския лешояд

14:00 – 14:30 ч. – Лекция за ловния сокол, представена от Димитър Градинаров, БДЗП – пред Екологичният център

Събитието се организира в рамките на проекти „Нова надежда за египетския лешояд“ LIFE16 NAT/BG/000874 и „Живот за сокола“ LIFE20 NAT/BG/001162.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.