1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. На първа инстанция е одобрен проектът за интегрирания воден цикъл Плевен – Долна Митрополия

На първа инстанция е одобрен проектът за интегрирания воден цикъл Плевен – Долна Митрополия

Снимка:

До края на юни се очаква одобрението и от ЕК

Консултантите от "Джаспърс" и МОСВ одобриха депозирания от общините Плевен и Долна Митрополия проект "Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия". До края на юни се очаква одобрението и от ЕК, обяви пред журналисти през изминалата седмица кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

Общата стойност на проекта е 155 510 277 лв. и включва обща пречиствателна станция за отпадни води за група населени места от общините Плевен и Долна Митрополия" с главен довеждащ колектор; изграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Ясен, община Плевен; водоснабдителна и канализационна мрежа на гр. Долна Митрополия и довеждащ колектор; канализационна и водопроводна мрежа на гр. Тръстеник, община Долна Митрополия, помпена станция и довеждащ колектор; доизграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Буковлък, община Плевен".

Проектът е депозиран по програма "Околна среда", процедура "Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации между 2000 и 10 000 екв. жители", пише stroitelstvo.info.

Рехабилитацията на ВиК мрежата на Плевен остана за втори етап на проекта, който планираме да реализираме през следващия програмен период, защото срокът сега е изключително кратък. В настоящия проект сме вкарали 4.5 млн. лв. за проектиране на водоснабдителната и канализационната мрежа на Плевен, която също се нуждае от ремонт и в определени участъци е изключително амортизирана, обясни кметът проф. Стойков и допълни, че така ще стартираме новия програмен период с готов проект. За втори етап от проекта остана и Славяново, както и подобряване на водоснабдяването в търсене на други водоизточници.

Планираното изпълнение на проекта е до 31 декември 2014 г. Градоначалникът информира още, че вече са изготвени документациите за провеждане на обществените поръчки, които ще са инженерингови. Той уточни, че работата с консултантите от "Джаспърс" продължи повече от година до отстраняване на всички забележки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.