1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Наближава крайният срок за проекти по програма „Зелена София”

Наближава крайният срок за проекти по програма „Зелена София”

До 17 ч. на 18 юни 2012 г. се приемат предложения за проекти

До 17 ч. на 18 юни 2012 г. се приемат предложения за проекти, кандидатстващи за финансиране по програмата „Зелена София“. Процедурата за изпълнение на настоящата схема е процедура за директно безвъзмездно предоставяне на материали за изпълнение на проектите. Процедура за директно предоставяне на безвъзмездната помощ е тази, при която проектно предложение може да подаде само кандидат, който изрично е посочен като конкретен бенефициент на помощта.

Безвъзмездна финансова помощ в натура получават конкурентноспособни проекти, свързани с възстановяване и развитие на междублокови площи, прилежащи територии и локални зелени пространства /локални градини/ – общинска собственост; създаване на дълготрайни материални и нематериални активи в жилищните райони и населени места с цел подобряване условията за живот и отдих.

Допустими дейности:

  • озеленяване, изграждане на цветни пространства, оформяне на зони за отдих и общуване в зелени площи – общинска собственост – околоблокови пространства и градини;
  • доставка на подходящо оборудване, необходимо за реализацията на гореизброените дейности и последващата поддръжка на обектите.

Бенефициенти на Програмата са:

- Етажни собствености по чл. 46б от ЗУЕС или сдружения на собственици, вписани в регистъра по чл. 44 от ЗУЕС;

- Юридически лица с нестопанска цел, регистрирани на територията на Столична община по ЗЮЛНЦ или Закона за народните читалища.

Допустимият, максимален размер на разходите, за които може да се кандидатства за финансиране по настоящата схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в натура е, както следва:

  • за площ до 1000 кв. м /1 дка/ – до 2 000лв (с ДДС);
  • за площ от 1000 кв. м до 3000 кв. м / от 1 до 3 дка/ – до 3 000 лв. (с ДДС);
  • за площ над 3000 кв. м / над 3 дка/ – до 4 000 лв (с ДДС).

Повече информация и документи за кандидатстване са достъпни тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.