1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НДЕФ обяви литературния конкурс за природозащита "Мими Праматарова"

НДЕФ обяви литературния конкурс за природозащита "Мими Праматарова"

Темата на тазгодишния конкурс „Климатът – „невъзможните срещи“ – какво сподели Снежният човек на един Щъркел“ е свързана климатичните промени и тяхното отражение върху реалността, с която сме свикнали

За петнадесета поредна година Националният доверителен екофонд (НДЕФ) в партньорство с Фондация „Екологичен форум плюс“ и Национален парк „Рила“ обявяват конкурс за литературно есе за Националната награда за природозащита „Мими Праматарова“. Тази година темата е „Климатът – „невъзможните срещи“ – какво сподели Снежният човек на един Щъркел“.

Конкурсът е насочен към ученици от средните училища в България, родени в периода 1 януари 2003–31 декември 2005 г. Творбите могат да са в различни жанрове – стихотворение, разказ или есе, но не трябва да надхвърлят 1000 думи. Крайният срок за изпращане на произведенията е 7 май 2021 г., а победителите ще бъдат обявени на 5 юни. Класиралият се на първо място ще получи кристална статуетка и еднократна стипендия от 500 лева. Наградите за второ и трето място са грамоти и стипендии съответно от 300 и 200 лв.

Темата на тазгодишния конкурс „Климатът – „невъзможните срещи“ – какво сподели Снежният човек на един Щъркел“ е свързана климатичните промени и тяхното отражение върху реалността, с която сме свикнали. Все по-често сме изправени лице в лице с обстоятелства, които доскоро считахме за невъзможни, като част от нашето битие.

Конкурсът на името на първия директор на Национален парк „Рила“, природозащитник и приятел на децата и младите хора Мими Праматарова се провежда от 2006 г.

Подробна информация може да откриете на http://myclimate.bg/bg/konkursi-i-nagradi/ и http://ecofund-bg.org

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.